In de reviews lees je wat cliënten over mij en de praktijk zeggen.

“Het is heel fijn om met Ilse te praten. Ik voel me erg op mijn gemak en ze luistert heel goed. We kwamen heel snel tot de kern van mijn probleem. Na een paar gesprekken kon ik zelf weer verder. Af en toe kom ik nog eens terug als ik weer een beetje vast loop.” (vrouw, 45 jaar)

“Ilse is een lieve, warme vrouw, ze heeft humor, en is heel deskundig. Je merkt dat ze veel ervaring heeft. Wat ook heel fijn is, is dat ze ook haar eigen ervaringen zo nu en dan deelt. Dat hielp me echt om mezelf niet zo stom te vinden, maar ook gaf het troost dat ik niet de enige ben die dat heeft meegemaakt, en dat het nu ook nog moeilijk kan zijn. Ze weet echt waar het over gaat en begrijpt je. (vrouw 36 jaar)

“Ik kwam samen met mijn partner bij Ilse omdat we twijfelden of we wel of geen kinderen wilden. Het was echt heel prettig om hier samen met Ilse over te praten. Ze stelt goede vragen en kiest helemaal geen partij. Ik kwam erachter dat mijn verleden me in de weg stond. Mijn man en ik konden daarna thuis samen ook veel beter met elkaar praten en hebben een beslissing genomen waar we allebei achter stonden!” (vrouw, 38 jaar)

“Elke maand kwamen mijn man en ik vanuit de andere kant van het land voor een gesprek. We moesten 2 uur rijden. Tijdens de autorit hadden we tijd voor elkaar en praatten we. Thuis waren we allebei druk en we verloren elkaar een beetje. Het is fijn om over lastige onderwerpen te praten met iemand erbij. Alleen het samen praten geeft al meer verbondenheid. Vooraf was ik bang dat ze kant zou kiezen voor mijn man. Dat was helemaal niet zo. We voelden ons allebei gehoord en je merkt dat ze je begrijpt. ” (vrouw, 48 jaar)

“Ik ben bij Ilse gestart tijdens mijn burn-out. Wat een lieve vrouw is dat! Ze heeft enorm veel kennis/ervaring en ze kon me geruststellen op momenten dat ik dacht dat het nooit meer goed zou komen met me. Ze bleef in me geloven. En ze stuurde me zelfs een keer een kaartje.” (vrouw, 54 jaar)

“Mijn vrouw had een afspraak gemaakt voor mij bij Ilse. Ik ben niet zo van de therapeuten, maar bij Ilse kwam ik wel elke week. Ik lach meestal alles weg, maar ze prikt er doorheen. Het heeft wel geholpen. Ik zou haar iedereen aanraden.” (man, 40 jaar)

“Mijn dochter van 12 heeft begeleiding van Ilse gehad. Ze zat in groep 8 en was erg onzeker en (faal)angstig. Bv voor toetsen en verjaardagsfeestjes, maar ook zag ze er tegenop om naar de middelbare school te gaan. De gesprekken met Ilse hebben goed geholpen. Ze kreeg allerlei opdrachtjes en oefeningen die haar veel zekerder hebben gemaakt.”

“Het is fijn om met Ilse te praten. Mensen zouden het niet van mij verwachten, ze zien me als een stoere gast, maar ik heb het nodig. Ik loop vast en ik wil mezelf veranderen. Ik praat achter elkaar, een uur lang, soms stelt Ilse een vraag. En dan ontdek ik ineens hoe iets in elkaar zit.” (man, 28 jaar)

“Ik had een burn-out en ben toen via via bij haar gekomen. De opdrachten vond ik heel leuk en ik leerde enorm veel over mezelf. Je merkt dat ze er echt voor je is en in je gelooft. Ik heb veel gehuild, maar we hebben ook veel gelachen. Ze heeft humor.” (vrouw, 44)

“We ontdekten dat ik een trauma had. Ik schrok van dat woord, maar toen Ilse uitlegde wat dat betekent herkende ik mezelf daar toch wel in. En toen konden we daarmee aan de slag. Ik ben blij dat we dit ontdekt hebben. Ik was al die tijd alleen maar bezig met een “pleister plakken”. Maar vooral ook met te hard werken, waardoor ik bijna een burn-out had. Nu begrijp ik waar mijn gevoelens steeds vandaan komen.” (man, 40 jaar)

“Wat ik heel fijn vond aan de gesprekken met Ilse, is dat je merkt dat ze echt betrokken is bij me. Dit is echt heel anders dan bij andere psychologen. Misschien omdat ze me vanuit haar eigen ervaring, echt begrijpt. En dat gecombineerd met haar opleiding, is echt een gouden combinatie. ” (vrouw, 37 jaar)