COMET: zelfbeeldtraining. COMET staat voor COmpetetive Memory Training. Veel klachten ontstaan door een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen.

  • onzekerheid
  • sociale angst
  • perfectionisme
  • stotteren
  • pleasen
  • over je grenzen gaan
  • waardering zoeken bij anderen

De COMET zelfbeeldtraining richt zich op het versterken van je positieve eigenschappen. Wanneer je last hebt van een negatief zelfbeeld, ga je veel dingen negatief interpreteren, en heb je nog maar weinig oog voor positieve eigenschappen van jezelf die er ook zijn. Hierdoor is de weegschaal niet meer in balans. In de training zorgen we dat de weegschaal weer in balans in. Iedereen heeft goede en minder goede eigenschappen. Het is niet “eerlijk” voor jezelf als je alleen maar gewicht legt op je minder goede eigenschappen. Je weet vaak wel dat je negatieve gedachten niet kloppen, maar je voelt het niet. In deze training ga je dit leren voelen.

We gaan niet diep in op het ontstaan en de achtergronden van je negatieve zelfbeeld. Dat kan eventueel in individuele gesprekken.

In de training ga je actief aan de slag met allerlei oefeningen. Ook al is het een groepstraining, je kunt het zien als een individuele training in een groep. Je kunt alle oefeningen doen gericht op jouw probleem.

De training bestaat uit 8 sessies en volgt een vast stappenplan. Elke deelnemer ontvangt een werkboek.

Na deze training:

– staan je positieve eigenschappen meer op de voorgrond
– zijn je negatieve gedachten over jezelf naar de achtergrond verdwenen
– is de weegschaal met gedachten over jezelf in balans
– kun je beter omgaan met moeilijke situaties
– weet je niet alleen dat je negatieve gedachten niet kloppen, maar je voelt het ook
– sta je sterker in je schoenen