Mijn naam is Ilse Boellaard-Lindhout. Ik ben getrouwd en woon, met onze 2 katten, in Odijk. Odijk is een klein dorp naast Utrecht. Ik hou van de landelijke omgeving en in mijn vrije tijd wandel ik graag. Ook vind ik tuinieren leuk, zingen, ga ik graag naar het theater en spreek ik af met vrienden.

Ik ben een betrokken en deskundige therapeut, die ook vanuit eigen levenservaring met oprechte interesse en zorg voor mijn clienten. Ik ga uit van een gelijkwaardige relatie tussen de client en mij. Dit houdt in dat ik goed luister naar wat jij wilt (bereiken) en we samen de inhoud van de gesprekken bepalen. Ik werk niet volgens protocol*, maar bied een therapie op maat en kijk wat een client op dat moment nodig heeft.

Na mijn opleiding maatschappelijk werk, specialisatie GGZ, heb ik de post-HBO en postmaster opleiding Cognitieve Gedragstherapie gevolgd. Vervolgens ben ik zang gaan studeren aan het conservatorium. In 2010 ben ik mijn eigen praktijk gestart waar ik therapie gaf bij negatief zelfbeeld en paniek. Na een aantal jaar te hebben gewerkt, als therapeut en zangpedagoog, ben ik een opleiding tot relatietherapeut gaan volgen in Antwerpen. Toen bleek dat er vaak een ontwikkelingstrauma**  ten grondslag ligt aan diverse klachten en problemen, zowel tussen koppels, maar ook bij individuele clienten, ben ik studies gaan volgen op het gebied van trauma en stress. Ik ben onder andere opgeleid door Bessel van der Kolk, Janina Fisher, Pat Ogden en Deb Dana. Ik ben gecertificeerd traumaprofessional en breed opgeleid in verschillende traumatherapie-technieken, zoals schematherapie, TIST, sensorymotor psychotherapie, mindfulness en polyvagaaltherapie.

Ik heb enkele jaren als POH-GGZ in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt, maar werk sinds 2023 volledig in mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie, met als specialisatie ontwikkelingstrauma.

*Een protocol is een vastgestelde werkwijze die stap voor stap aangeeft hoe de behandeling eruit moet zien. Het werken volgens protocollen geeft weinig ruimte voor het kijken naar het individu en de inbreng van de client. Bij GGZ-instellingen, maar ook bij veel vrijgevestigde psychologen wordt volgens protocollen gewerkt. 

** Een ontwikkelingstrauma is een ingrijpende gebeurtenis of ervaring, waar de persoon in zijn volwassen leven nog last van heeft. Andere benamingen zijn: nare kind-ervaringen, hechtingstrauma, jeugdtrauma of vroegkinderlijk trauma.